Algebra Fractions Ratio Venn diagram Problem solving
X=5
What is2x + 5= 2
5/4
What is 4/5 as a reciprocal?
3:5
What is 9: 15 in its simples form?
Union
What does this sign represents "⋃"?
3/4 + 1/8= 7/8 miles
Jamal walked 3/4 miles yesterday and 1/8 miles yesterday afternoon. What was the total distance walked by Jamal?
H=17
What is H + 21 = 38
33/8 or 4 1 /8
What is 5- 7/8=
3:2
What is 6:4=3: ___?
Intersection
What is does this sign represents ''∩"?
1 1/2 - 5/8= 7/8 gallon of juice
A jug of drinking juice contained 1 and 1/2 gallons. after one day , 5/8 gallon has been used. How much juice was left in the jug?
P=11
What is 3p + 24= 57
10/9 or 1 1/9
What is 2/3 + 4/9=
12:1
Simplify the ratio 300 : 25
Finite
A set that is countable is called
18 x 25=450 chocolate bar
A large box contains 18 small boxes and each box contains 25 chocolate bars. How many chocolate bars are there in the large box?
X=15
What is 2x + 5 = 15
7/30
What is 7/10 ÷ 3
12

3+2=5
30/6=6
6x3=18
6x2=12
Alex and Thomas share 30 sweets.
They divide them in the ratio 3:2.
How many sweets does Thomas have?
Infinite
A set that is uncountable is called
Linda spent \$1.30x 3=3.60 on notebooks

Total amount of money that Linda spent is equal to
3.60 + 1.50 + 1.70=\$6.80
Linda bought 3 notebooks at \$1.20 each; a box of pencils at \$1.50 and a box of pens at \$1.70. How much did Linda spend?
n=27
What is 1/3n - 9=0
124/ 49 or 2 26/49
What is 4 3/7 x 5/9
3/4= x/120
3x120= 360
360=4x
360/4
=90
In a bag of red and green sweets, the ratio of red sweets to green is 3:4. If the bag contains 120 green sweets , how many red sweets are there?
Venn Diagram
A pictorial representation of sets are called
25 + 45= 70 minutes / 1hr 10 mins

9:00- 1:10= 7:50 am
It takes John 35 minutes to walk to the car park and 45 mins to drive to work. At what time should he get out the house in order to get to work at 9:00am?

# Math Jeopardy

##### Press F11 for full screen mode

Edit | Download / Play Offline |